Aasta tagasi olid katuserahadel saadikute nimed küljes. Sel aastal saab täpse nime teada üksnes Reformierakonna puhul.

Foto: PantherMedia/Scanpix
Eesti uudised
25. november 2022, 13:03

Täiendatud!

TABEL | KATUSERAHA JAGAMINE: vaata nimeliselt, kes toetas sauna, kes jahimehi. Kõige innukamalt anti parteikaaslastele! (22)

21. novembril oli viimane päev, kui riigikogu liikmed said lisada riigieelarvesse nn katuserahasid. Viie fraktsiooni peale kokku jagati laiali 3 740 000 eurot! Enim jagas raha Reformierakond. Vaata tabelist järele, milline fraktsioon, kellele, mille jaoks ja kui palju katuseraha jagas. Kui palju ja mille jaoks tuli raha sinu kodukanti? Kui palju jagatud rahast on seostatav erakondade endi liikmete ettevõtmistega? Kes olid need kuus saadikut, kes rahajagamises ei osalenud?

Nagu varasematel aastatel, nii leiab ka tänavu seoseid katuseraha saanute ja seda jaganud erakondade vahel. 3 749 000 eurost, mis laiali jagati, on otseselt jagaja enda erakonnaliikmetega seostatav 1 071 000 eurot ehk 29%. Siia on arvestatud juhtumid, kus raha saanud organisatsiooni endisesse või praegusesse juhatusse, nõukokku või asutajate sekka kuulub mõni raha jaganud erakonna liige; samuti juhud, kus raha läks kohaliku omavalitsuse või selle asutusele ja seda esindab või on esindanud erakonna liige. Endiste liikmete puhul on arvestatud üksnes viimast viite aastat. Kui koolidel ja lasteaedadel on olemas eraldi juriidilised kehad, siis näiteks kaitseliidu malevatel mitte.

Edasi lugemiseks: