JALAHOOBID VÄIKETÄNAVAL: Pärnu õnne13-likul väiketänaval filmiti selles kohas ehmatav video, kuidas kiiruskaamera valvespetsialist virutab jalaga maasistuja pihta.

Foto: Kollaaž (Teet Malsroos, Facebook / Liiklus- ja patrullinfo Pärnus)
Krimi
24. november 2022, 16:39

23. novembril kell 14.22 ilmunud lugu on täiendatud 24. novembril kell 16.39 Lääne prefekti Kaido Kõplase kommentaariga

PIPRAGAASIGA NÄKKU JA JALAGA TAKKA! Lääne prefekt: kiiruskaamera valvespetsialist andis rohkem hoope kui videost näha (15)

Esmaspäeval tõusis antikangelasena rambivalgusse politseitöötaja, kes lõi korduvalt jalaga purjus meest. Seda maas istuvat meest kostitas kiiruskaamera operaator eelnevalt pipragaasiga. Lääne prefekt Kaido Kõplas täpsustas neljapäeval, et praeguseks on teada, et lööke oli rohkemgi kui videosalvestiselt nähtud kaks korda. „Jalahoopidele ei ole mingit õigustust, selline käitumine on lubamatu,“ rõhutas Kõplas. Kõplas lisas ka, et politsei kirjadega helkurvest anti valvespetsialistile ekslikult ja ta poleks seda tohtinud kanda.

Elutee tõi ristmikule mustas jopes 42aastase mehe, kes otsustas oma pahameele ja viha maailma vastu elada välja hinnalise kaamera peal, lüües selle pikali. Pärnu politseijaoskonna juht Üllar Kütt on öelnud, et kaamera purunes.

Kuigi kiiruskaamera operaatorist politseitöötaja käskis lõhkujal seisma jääda, jätkas sapine mees oma teekonda Põllu tänaval. Küti sõnul kutsus töötaja appi patrulli ja järgnes ise mehele, kes oli kirjelduse järgi agressiivse käitumisega: ei allunud korraldustele ning ähvardas kaameraoperaatorile kallale minna.

Edasi lugemiseks: