TANKIUSULISED: Fotole jäänud naised veetsid oma pühamu juures aega juba 12. päeva.Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
16. august 2022, 18:20

Päev enne Narva punamonumentide mahavõtmist ähvardasid tankikummardajad Vladimir Putini tuleku ja Vene impeeriumi laienemisega

SÕJAMASINA KUMMARDAJAD SIUNAVAD: täna viite tanki, homme keelate õigeusu ja sunnite lapsed eesti kooli! (30)

„Keegi ei pommita Eestit, Lätit ja Leedut. Aga tuleb Putini käsk ja ühendatakse kõik. Miks te kardate? Hakkame elama suurel maal ja meil saavad olema suured šansid,” kiidab üks Narva sõjamasina kummardajatest Vene impeeriumi piirituid võimalusi.

Esmaspäeva pärastlõunal oli Narvas punamonumendi ümbruses püsivalt vaid kümmekond tankikaitsjat. Samas kulges sõjamasina juurde pidev inimvool ning selle kummardajate hulka sattus nii kapitalistliku Lääne kui ka feodalistliku Ida autonumbriga inimesi. Tank uppus veripunasesse lillemerre ja küünaldesse.

„Peeter I päästis teie rahva.“

Vene rahva sõjalist võimsust ülistava tanki T-34 kõrval einestav seltskond tunneb tapamasinast pühamu kõrval end koduselt. Kohale on toodud koguni lahtikäivad matkatoolid, laud, päikesevari ja muu laagrieluks vajalik. Perimeetrit valvavad ja vägesid juhendavad siin-seal ringi liikuvad asjaosalised.

End üles kütvad keskealised vene keelt vabalt valdavad naised ei soovi algul ajakirjanikuga eriti rääkida, kuid igavlevate meestega saab kergemini jutule.

Edasi lugemiseks: