Eesti uudised

VANGLAS VAIMSE TERVISE ABI EI SAA? Naisvang: „Minust noorema tüdruku lubas psühhiaater üle põlve võtta.“ (18)

LISA KOMMENTAAR

Pealtnägija27. juuni 2022, 12:24
Hea, et järjest rohkem välja imbub. Eesti vanglad on loodud ametnike jaoks. Pädevat psühhiaatrilist ravi tegelikkuses ei ole, pole vangidel ka tegevust ja nad ongi tablettidest sõltuvusse viidud. Vanglas ei ole ka kardinaid/ruloosid, mida suvel päikese kaitseks ette tõmmata. Õiguskantsler ütleb, et riigil pole raha. Oma raha eest osta ei saa. Termomeetrit osta ei saa, mõõtma ei tulda. Äkki keegi kaebab. Vangid istuvad saunalaval praktiliselt 20 tundi ööpäevas. Vangla on betoonhoone, maja ümber pole ühtegi puud. Piinamine. Provokatsioonid. Allutamine. Täpselt nagu nõukogude võim, endiselt.
vanglas on igav ja aktiivse tegevuse puudus26. juuni 2022, 06:16
Psühhiaatri kiusamine on on lõbus ja aitab aega sisustada. Aga muidugi on kõik vangid vaimse tervise probleemidega, muidu poleks nad vanglasse sattunud.
Ex❤️Vang26. juuni 2022, 03:28
Miron Milerman-ist jutt. Väga alahindava suhtumisega härra☹️ “Keelas” mul kasutada meie vestluses nii keerulisi sõnu nagu “depressioon”. Asi arenes valjuhäälseks sõneluseks, mis kulmineerus doktoril silmade lakke pööramise ja hüsteerilise sõrmede löömisega vastu lauda. Olgu mainitud, et mu diagnoos oli siis juba oma 8a jooksul korduvalt kinnitust saanud ning ka Tartu Vangla psühhiaatri poolt oli ravi uuesti määratud. M Mille dr.Milerman siis katkestas ja hakkas 2 nädala kaupa antidepressante andma. Iseasi, millal ma uuesti vastuvõtule sain. Lõpuks ta enam mind vastuvõtule ei võtnudki🌼
Moorike26. juuni 2022, 01:04
Mulle anti valesid rohtusid. Ajasin öö ja päeva segi, nii tugevad tasakaaluhäired tekkisid, et kõndides põrkasin vastu seina. Kui küsisin, et mis tabletid mulle anti ja kes määras? Siis oli vastus, et oi, kogemata aeti segi. Kas taheti mürgitada?
Asd26. juuni 2022, 07:42
Kaua te seal maksumaksja raha eest ilgute?
Moorike26. juuni 2022, 01:00
Olen vanglast vabanenu. Olen kokku puutunud sama meespsühhiaatriga. Kuidas asi käis...tuleb valvur käitisese, hüüab nime, lähen tema juurde, et mida ja kuhu, tema, et psühhiaatri juurde. kehitasin õlgu ja vantsisin talle järele. Astun kabinetti, viidati toolile, istun. Küsimus: mis mureks? Vastus: mul pole muresid. aga mis te siia siis tulite? valvur käskis. Ilmselt küsis veel midagi ja mina vastasin, ei mäleta enam mida, aga kui oma vangla e-tervise väljavõtte küsisin, siis sealt sain teada, et mulle oli pandud diagnoos. Ilmselt ei teeni ta oma palgaraha välja, kui diagnoosi ei pane.
Kristiina25. juuni 2022, 23:52
Need vangid tuleb kõik täisnime pidi lehte panna. Nii on õige. Õppigu käituma ja seda valikustamist taluma.. Nende arvamust ma ajakirjanikuna ei küsiks. Vangi tahtmine nime osas peab olema null igavesti.
Kristiina Alekõrs25. juuni 2022, 23:51
Need vangid tuleb kõik täisnime pidi lehte panna. Nii on õige. Õppigu käituma. Nende arvamust ma ajakirjanikuna ei küsiks.
üle pika aja kiidan Õhtulehte - siiralt kiidan !25. juuni 2022, 22:44
mul on heameel, et Õhtuleht teema püstitas . nimelt seetõttu, et ka tavameditsiinis ja tavahaiglastes on reeglina kohutav olukord psühhiaatrias . P.S. paraku ei koti meie Õiguskantslerit üldse mitte midagi - jutustada ta oskab, kuid tegudes on ta täiesti hambutu .
Õiguskantsler27. juuni 2022, 12:05
Seadusega pole antud õiguskantslerile õigust sekkuda, ma saangi ainult kobiseda ja loota, et keegi midagi teeb, aga keegi ei tee, seega kannatage ära.
Cito25. juuni 2022, 22:18
Psühhiaatrile hundipass!
25. juuni 2022, 21:46
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Mati -le26. juuni 2022, 09:19
Kui elas Saksas, siis järelikult julges Päkapikk Suure tegevuse vastu olla Ukrainas ja pidi oma otsa leidma. Küll neid tuleb veel...
Kong.25. juuni 2022, 21:26
Miks nad sinna vanglasse on läinud?! Ise on süüdi, et seal peavad olema.
mõtlep ja panep paika!25. juuni 2022, 20:33
"...nooremat tüdrukut lubas psühhiaater üle põlve võtta.”---Tohhoo, urvaplaastri andmiseks või?
Pigem25. juuni 2022, 18:57
Suhelge oma lähedastega vahetult,mitre ärge istuge igaüks pidevalt nutiseadmes .Oleks vähem katkise hingega inimesi.
Psühhiaatritega on tõepoolest ammune ülepõlve jama25. juuni 2022, 16:34
Need halvad asjad on kõik kunagiste reformide tulemid ja praegustel funktsionääridel on kas häbi või kartus eduka riigi maine kahjustamise ees?
Ilmar25. juuni 2022, 16:25
Aga Justiitsministeeriumile on õigus, ravitaksegi nagu tavapatsiente. Ka vabaduses on psühholoogide ja psühhiaatrite vastuvõtule järjekorrad kuude pikkused. Noored kes tihtipeale vajavad abi kohe ei saa seda. Ja sageli valib selline abita jäetud noor tee teispoolsusesse. Miks ei räägita sellest, palju toimub igal aastal Eestis enesetappe? Ja miks? Kas tõesti on riigil häbi? No andke andeks, ei usu! Kuna ei taha enam midagi halba öelda siis lõpetan siin. Jõudu kõigile!
Arenenud EL riigis26. juuni 2022, 14:38
...ei tohiks olla mingeid pikki arsti-vastuvõtu järjekordi ja iagasugune ravi (ka hammastele) peab olema tasuta nagu Kuubas.