Foto: Pixabay
Sisuturundus
15. august 2022, 14:54

Just need on 2022. aasta online-kasiino trendid!

Online-kasiinod ehk internetikasiinod on muutunud iga aastaga aina populaarsemaks. Kui veel kümme-kakskümmend aastat tagasi väisasid huvilised eelkõige klassikalisi maapealseid kasiinosid, siis see trend on üsna palju muutunud.

Kui ühelt poolt on selle taga interneti hoogne areng (igasugused teenused ja tegemised on kolinud veebiavarustesse), siis teisalt mängis oma märgatavat rolli koroonapandeemia laialdane mõju. Kui klassikaline kasiino oli suletud ning haiguse tõttu teistest inimestest soovitatav eemale hoida, tuli mänguhuvilistel leida teisi alternatiive – ja miks mitte katsetada veebis mängida?

Internetis mängimisel on tegelikult terve rida plusse. Tähtsaks punktiks on mugavus, sest online-mängude puhul ei ole vaja lahkuda kodust ning oma arvuti või mobiili ees avaneb sulle suur ja lai maailm. Interneti arenedes on ka online-mängud muutunud eriti kõrgekvaliteediliseks ning nende graafika on lausa muljet avaldav.

Mängude valik on ülimalt lai ning meelepärase leiab kohe kindlasti igaüks. Kui klassikalises maapealses kasiinos tekib parimate mängude juurde väike järjekord, siis veebis ei ole põhjust muretseda.

Võiduvõimalused kipuvad olema isegi suuremad kui maapealses kasiinos. Loomulikult juhul, kui üldse soovid mängida rahaga, sest online-kasiinos saad raha asendada virtuaalse token'i või coin'iga. Nii on sul võimalik turvaliselt mängu tundma õppida ning panustada siis, kui selleks valmis oled. Loomulikult on mõistlik alati seda teha vastutustundlikult.

Hasartmängud on kahtlemata üks vanimaid ja populaarsemaid meelelahutusvorme. See on nii olnud juba sajandeid ning populaarsus kasvab pidevalt. Et selle kõigega kaasas käia, peavad ka online-kasiinod järjest rohkem ennast täiustama ja pakkuma parimaid elamusi. Seda on aastate jooksul tublisti tehtud, kuid elu ja tehnika ju arenevad. Pidevalt tuleb arenemisruumi juurde. Niisiis, kuhu kasiinotrendid on suuna võtnud ja mis on uudist 2022. aastal? Supercasino Estonia teeb sellest väikese kokkuvõtte.

Täiustatud visuaal. Eelpool sai mainitud, et kasiinomängud on üha parema graafikaga. Ometi on arenemisruumi veel piisavalt ning selle ongi online-kasiinod fookusesse võtnud. Mida ägedam, tõetruum ja põnevam on mäng, seda rohkem pöörduvad huvilised selle juurde tagasi. Seega tasub kindlasti visuaali täiustamisega agaralt tegeleda.

Innovaatilisus. Internetis tegutsevate kasiinode turg muutub pidevalt. Samuti on turul väga palju teenusepakkujaid ning tihe konkurents online-kasiinode vahel sunnib ettevõtteid proovima midagi innovaatilist. Kõik eesmärgiga teistest silma paista ja pakkuda põnevamaid lahendusi. Mida aasta edasi, seda enam erilisi nüansse võime oodata.

Mobiilile orienteeritud mängud. Olgem ausad, keegi meist ei osanud arvata näiteks 20 aastat tagasi, et mobiiltelefonid saavad olema nii võimsad kui praegu. Mobiil pole enam ammu ainult helistamiseks või pildistamiseks, vaid selles saab teha pea kõiki asju, mida arvuti taga. Me ei kujutaks enam elu ilma targa mobiiltelefonita ettegi. Nii pole ka imestada, et mobiilile orienteeritud kasiinomängud on tegemas oma võidukäiku.

Kontovabad kasiinod. Paljud kasiinod on läinud juba seda teed, et mänguhuvilised ei pea alati registreeruma. Kuhugi registreerumine tundub inimese jaoks tavaliselt tülikas – see võtab aega, tekib liigne seotuse tunne, parooli on vaja meeles pidada ja äkki hakatakse veel mingeid infokirju saatma… Nii eelistavadki paljud inimesed kontovabas kasiinos panustada ja seda teed lähevad ka järjest enamad online-kasiinod.

Krüptovaluuta. Kahtlemata on krüptomaailm rahanduses vägagi kuum teema, mis tekitab vastakaid arvamusi. Kui ühelt poolt arvatakse, et see on tulevikuvaluuta, siis teisalt on väga palju asjatundjaid, kes sellesse ei usu. Võta siis näpust, kellel lõppude lõpuks on õigus. Fakt on aga see, et krüptovaluutale ei tasu online-kasiinodes selga pöörata, nii on see kindlasti kujunenud tänavuseks trendiks. Järjest rohkemad netikasiinod pakuvad huvilistel võimalust kasutada maksemeetodina mõnda krüptoraha. Kuna krüptoraha väärtus võib olla muutlik, tasub mängijal hoolega pilku peal hoida oma kontol.

Virtuaalreaalsus. Virtuaalreaalsus on midagi põnevat ja pakub üha enamatele inimestele huvi – kuigi see sai alguse juba 1990ndatel, siis tõeline tõus on selles vallas leidnud aset just viimastel aastatel. Virtuaalreaalsuse ja online-kasiinomängude puhul on põhimõtteliselt tegemist kõrgtehnoloogiliste lahendustega, mis võimaldavad mängijal siseneda virtuaalsesse ruumi. Inimene istub justkui kodus laua taga või diivanil, kuid samas on kõige vingemas kasiinos, mida ta iial näinud on. Lahe, kas pole? Selleks tuleb vaid virtuaalreaalsuse prillid pähe tõmmata ja nautida! Paljud online-kasiinod on neid võimalusi juba katsetamas ning võib kindlalt väita, et kasutajate tagasiside on olnud ülimalt positiivne.

Tehisintellekt. Kasiinod on hakanud ka järjest enam kasutama tehisintellekti, et pakkuda oma külastajatele võimalikult autentset kasiinokogemust. Üheks online-kasiinode miinuseks (klassikaliste maapealsete kasiinode kõrval) on peetud seda, et suhtlust pole nii palju – tehisintellekt on kindlasti leevendamas seda probleemi. Tehisintellekti saab kasutada ka turunduseesmärkidel, näiteks saata uute kasiinokampaaniate või sündmuste uudiskirja – niisiis on sel ka kasiino enda jaoks kasulik nüanss olemas.

E-spordis panustamine. Spordialade peale panustamine on olnud juba aastaid online-kasiinodega tugevalt seotud. Siia juurde on tulnud ka videomängude ehk e-spordi peale panustamine. E-sport pole ammu ainult teleka ees istumine ja vastase arutu tulistamine – tänapäeval on see tõsiseltvõetav ala, millel on palju austajaid nii Eestis kui ka laias maailmas. Veelgi enam, selleks, et e-spordis olla hea, on vaja olla osav. Ning kas siis pole põnev ka panuseid teha?

Eesti e-spordifännidel on viimaste aastate jooksul tekkinud aina enam põhjuseid virtuaalsetele võistlustele panustada. Nimelt teeb maailmas suuri tegusid noor Jõgevast pärit Robin „ropz„ Kool. Tänavuseks suursaavutuseks oli maailma prestiižseima „CS:GO“ turniiri võit. Pole kahtlustki, et see ei toonud suuri summasid ainult tema taskutesse, vaid ka neile, kes noormehesse uskusid.

Vastutustundlikkus. Kasiinomängud on meelelahutus nii kaua, kuni sellest ei teki inimese jaoks probleemi. Seega on hakatud üha enam tähelepanu pöörama ka vastutustundlikkuse teemale ning sellele, et mängija ei kaevaks iseendale auku. Paljud internetikasiinod lubavad inimesel seada oma mängukontole piire, mille raames nad saavad mängida. Näiteks on kasutusel sissemakse limiit – niiviisi saab inimene sissemakseid teha seni, kuni limiidiks seatud summa täitub. Lisaks on olemas sessiooni limiidid ja kaotuste limiidid – ehk siis, kui kaua saab inimene korraga mängida ja kui palju lubab ta endal kaotada.

Ka Eestis on hakatud vastutustundlikkusele rohkem tähelepanu pöörama, kuid see trend on siiski alguse saanud välismaistelt turgudelt. Kui netikasiino on läbipaistev ja aus, tekib mängijal ka suurem usaldus. See on olukord, millest võidavad mõlemad osapooled.

Kokkuvõtteks

Arengud toimuvad kõikides eluvaldkondades ja loomulikult ka online-kasiinode maailmas. Netikasiinode eesmärgiks on pakkuda mängijatele erilist kogemust – elamust, mis meelitaks nad ikka ja jälle tagasi. Midagi sellist, mis lahutaks nende meelt ja muudaks kasutuskogemuse lihtsamaks. Ootame põnevusega, kuhu jõuab online-kasiinode maailm juba selle aasta lõpus ning kuhu uuel aastal.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!