Foto: Envato Elements
Sisuturundus
13. juuni 2022, 16:29

6 nippi toredaks suviseks meelelahutuseks, kui ilmad on kehvad

Alanud on juuni ning sellega ka suvepuhkuste aeg. Lõpuks ometi saab aja maha võtta ning natuke puhata – oleks need ilmad vaid mõnusad ja soojad! Aga ilmastikku ei pea alati kinni jääma. Suvisel ajal saab palju toredat teha ka siis, kui päike ei sära ning võib-olla on tarvis hoopis paksem kampsun selga sättida. Ja kui isegi ei kipu õue, siis võid alati tõmmata natukeseks diivanile kerra ja võtta ette Bet365 bonus pakutud lõõgastavad online-mängud.

Aga mida põnevat siis suvel ette võtta? Anname nõu.

Nokitse aias. Loomulikult kui väljas sajab vihma, siis on aias toimetada päris kehv. Aga pilvise ilmaga on võib-olla isegi mugavam kui lõõskava päikesega. Aia pidamine pole ammu enam vanemate inimeste hobi – üha enam noori on avastanud selle tegevuse võlu. Kui ühelt poolt saad alati olla kindel, et sinu juurviljad on puhtad, siis teisalt on aiatööd meeldivalt teraapilised. Maailmas, kus on väga palju stressi, on hea ennast välja lülitada ja taimedega tegeleda. Pealegi on tõeline rõõm, kui saad noppida ise kasvatatud tomateid või kurke! Siinkohal tasub aga meeles pidada, et kohe alguses ei ole mõistlik aeda liiga suureks ajada. Nii võib lihtsasti juhtuda, et meeldivast hobist saab tüütu kohustus. Seda sa ju oma suvesse ei taha, kas pole?

Kui sul pole isiklikku aiamaad, siis ei tasu kurvastada. Ilusa miniaia saab kujundada ka rõdule või kasvõi aknalauale.

Avasta uusi põnevaid paiku. Alati ei pea suvisel ajal välismaale tuiskama – meie Eestimaa on täis imekauneid kohti! Millal sa käisid viimati Ida-Virumaad avastamas? Või läksid hoopis Saaremaa asemel Kihnusse või Ruhnusse? Ja loomulikult maagiline Lõuna-Eesti, mis oma kuplilise maastikuga võlub nii kohalikke kui ka külalisi. Tee kodumaale tiir peale!

Külasta suveetendusi. Isegi kui sa pole muidu eriline teatrisõber, siis vabaõhuetendustele võiks küll suvisel ajal minna! Peale selle toimub üle Eesti lugematul hulgal ägedaid kontserte või festivale. Vähetähtis ei ole ka see, et kultuuri nautides toetad sa Eesti loomeinimesi.

Korralda mõnusaid grilliõhtuid. Eestlane hakkab vist grillima nii pea, kui ilmad natukenegi soojaks lähevad. Ja kuna suvi on meil üsnagi üürike, tasub võtta grillipidudest maksimum – kutsu pere või sõbrad kokku, pange grill huugama ning valmistage liha, kana, juustu, kala, köögivilju…

Loe uusi raamatuid. Kui sul muudel aegadel aastast ei ole aega raamatute lugemiseks, siis on puhkus just täpselt õige aeg. Lugeda saad igal pool – vihmase ilmaga kodus, aias mõnusas korvtoolis või siis hoopis rannas päikest nautides!

Lihtsalt lõõgastu. Kuigi tõime välja rea tegemisi, mida suvisel ajal ette võtta, siis tegelikult ei peagi ju alati midagi ette võtma. Lihtsalt ole. Naudi. Lõõgastu. Just selline ongi mõnus suvi!