Foto: Timo Arbeiter
Sisuturundus
29. aprill 2022, 09:00

Sisearhitekt Kadri Tamme: kümblustünn on ideaalne viis lõõgastuda peale aiatöid!

„Kümblustünn sobib ideaalselt koju, kus armastatakse aias palju aega veeta. Võimalik on kujundada mõnest aianurgast kodune spaa ning seda pere ja sõpradega nautida,“ leiab sisearhitekt Kadri Tamme. Eriti hea valik on kümblustünn ka lastega peredele, sest põnnid jumaldavad vees mängimise võimalust.

Kadri hinnangul räägib Lingalaiu kümblustünni kasuks selle neutraalne ja praktiline disain, mis sobitub paljude erinevate kujundusstiilidega. „Kindlasti on tünni välimus üks selle tugevamaid külgi. Samuti on klaasplastist sisu kergesti hooldatav, puhastatav ja vastupidav,“ sõnab ta. Kui elektriküttega terrassivannid ja kümblustünnid sobivad hästi tihedama asustusega piirkondadesse (ridaelamud, lähestikku majad linnas) ning neile, kes soovivad pidevalt tünnivett soojas hoida (ja kasutada seda alati, kui tuju tuleb), siis puuküttega kümblustünnid on eelistatud just maakodudesse.

Tuues oma aeda kümblustünni, saab sinna ümber kujundada väikese armsa oaasi. Niisiis annab Kadri nõu, milliseid sisekujunduselemente veel valida: „Valgustus, isteala, lamamistoolid, haljastus ümber välispaa ala. Miks mitte pergola või katusealusega kergehitis?“ Ta nendib, et tünni sisenemisel võiks mõelda ka alale, kus jalad on puhtad, et mitte prahti vette kanda. „Samuti võiks teemas olla riiete vahetamise võimalus, välidušš enne või pärast tünni minekut. Kombineerida võib mitmete elementidega ning sõltub peamiselt elustiili ja harjumuste vajadustest – välibaar, lebola või sportimisvõimalus, mis iganes kellelegi sobiv on,“ kõneleb asjatundja.

Kümblustünni soetamisel peab kindlasti hoolikalt läbi mõtlema selle asukoha aias. „Vajalik on tasane ja stabiilne alus, millele kümblustünn asetada. Mõelda tasub küttekeha kaugusele hoonetest. Valdavad tuulesuunad, sest eelistatum on tuulevaiksem piirkond aias. Kui kodus on saun, siis võiks kümblustünn olla selle läheduses. Koduspaa tunne tekib paremini privaatsemas ja kaunilt kujundatud aianurgas,“ selgitab sisearhitekt.

Foto: Timo Arbeiter

Ka Kadri ise soetas mõni aeg tagasi oma maakoju Lingalaiu kümblustünni. „Meie pere armastab nädalavahetustel pikaks venivaid õhtuseid saunatamisi ja jahutav kümblustünn sauna kõrvale õuealale tundus hädavajalik. Küll aga selguss suvel, et palavatel päevadel meeldis nii lastele kui täiskasvanutele vahel end kümblustünnis jahutamas käia,“ avaldab ta.

Kui ka sina leiad, et kümblustünn annaks sel kevadel ja suvel sinu koduaiale oma särtsu, siis tutvu Lingalaiu valikuga SIIN!